Перейти к содержанию

UA_Mercedes

Автомастер
  • Постов

    256
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    1

UA_Mercedes стал победителем дня 9 февраля 2021

UA_Mercedes имел наиболее популярный контент!

4 Подписчика

Информация о UA_Mercedes

  • День рождения 31.08.1986

Контакты

  • Сайт
    Benzkey.net

Информация

  • Пол
    Мужчина
  • Город
    Нетішин
  • Интересы
    Mercedes, Бильярд!
  • Имя
    Юрій
  • Страна
    Ukraine
  • Оборудование
    VVDI MB Tool
    VVDI Prog
    ECU Bench Tool
    XprogM
    Orange 5
    R270+
    Star Key Calculator
    USBASP
    CH341A

Посетители профиля

1 847 просмотров профиля

Достижения UA_Mercedes

Продвинутый пользователь

Продвинутый пользователь (3/3)

51

Репутация

  1. Питание проверил. на входе напряжение Акб . GND так же вызвонил. Ошибок по саму нету! Только сохраненные когда фишки снимаю. удаляю и чисто! Актуальных нету! Когда через активации включаю все лампы они типа включаються! (В активациях) А по факту то что описал выше!
  2. Замінив блок SAM на інший. Запрацювало дистанційне відкриття багажника. І габарити з лівої сторони. Перевірив напругу на них а там 3.7В. Перевірив справа а там 1.7В. А має бути і там і там 12В. Таке відчуття що це напруга Can Hi Can Lo. В кого які ідеї?
  3. Знайшов схему задньго Sam. Вирішив скористатися алгоритмом по діагностиці пошуку несправності. Так от на 1 фішці є сім контактів. На 5,6, та 7му піні має зявлятися живлення акб після повороту ключа в перше положення . кл. 15R . Може підскажете звідки це живлення має прихордити? Не зовсім зрозумів. Замок по тестах перенвірив вихід всіх клем відслідковується! Тобто десь має бути проміжний блок. Але де він в W211 Не зрозумів.
  4. Ні міряв на фішці заднього стопа! Але сумніваюсь що прямо всі проводи пошкоджені... Хоча. все може бути. завтра перевірю.
  5. Перевірив. Старий блок виходить на звязок. Переніс з ньго всі кодування через інженерне меню, а потім їх перевірив у ручному режимі через режим розробника. Але нічого не змінилося. тобто старий блок взагалі не працює. А на донорському часткво працює. Власне основна проблема це відсутність свічення габаритів. Ну і все що на задні кришці неактивне!. Підсвітки замок кришки багажника і т.д. В кого ще які ідеї? Продавець донорського блока Sam Запевняє, що все працювало до демонтажу блока.
  6. Хм. Я перевірю чи він ще виходить на звязок! Думав що якщо номер однаковий то і кодування однакові. Але якщо ні то спрообую. Тобто прична може бути в кодуваннях?
  7. UA_Mercedes

    Задній Sam Mercedes W211

    Всім привіт! W211 дорестайл (2003-05р) Була проблема з генератором . Подавав завищену напругу. В результаті вивів з ладу акб. Після заміни генератора і акб в авто не працювали деякі опції. Дещо усунув. А з дечим не можу допетрати) Не працюють наприклад габарити задні і дистанційне відкриття багажника. Рідний сам мав один підпалений контакт. Замінив Sam на інший а діла немає. Star каже що проблем немає. Запускає по активації габарити задні а і каже що все ок а по факту вони не світять.Тільки одна лампочка на правому! На ній 2.8В на всьому іншому фактично нулі. проводку від задніх фар до сама прозвонив все ціле! Куди дивитися???
  8. UA_Mercedes

    R270

    Всім привіт! Може в когось є робочий софт під віндовс 11?
  9. UA_Mercedes

    W210_Sinhro_EIS+ECU

    Всім привіт. Допоможіть положити вручну сінхру в блок управління двигуном 2.7CDiSinhro.rar EIS W210 2105450208 ECU_A225458132 В закріпленні дамп першого проца замка і еепром блока управління двигуном. Зачасно дякую за допомогу!
  10. Думаю не варто воно тих маніпуляцій. Відправив назад!
  11. Враховуючи вартісь і дефіцит замків мали б вже бути згодні.
  12. Підскажіть чи взаємозамінні ці процесори? MCU MC68HC908AZ60 mask 2J74Y на MC68HC908AZ60A mask 3K85K? Купував у продавця саме першу позицію. А прислав другу із запевненням що вони взаємозамінні! Перевірити без пайки не вийде! А після пайки назад відпраити не зможу! Тому прохання знаючих підсказати. Тільки бажано з реального досвіду! Використовувати хочу в замках Mercedes W203,W220,W639.
  13. А я сажевий і не відключав. Тільки В60 і ЕГР. Ну і тюн робили. Тобто було дві версії. Просто тюн. ( Якось шумно працював відносно стоку, час від часу випадав в аварійний режим двигун, і розхід був вищий на 1-1.5л.) І тюн з відключеним егр, і В60. - постійно висіла помилка по сажевику, на приборці світився індикатор постійно. Розхід при цьому був менше стоку і двигун м'якше працював. Але з часом випадав в аварійний режим з додатковими помилками по регенерації сажевого фільтра. Вже схиляюсь до варіанта спробувати ще раз легкий тюн без відключення будь яких датчиків сажевика і ЕГР. Просто незрозуміло чи буде все коректно працювати в проекції часу... А то я вже з цими постійними прошивками купив другий блок для експериментів а інший постійно на стоці для швидкого відкату)
  14. Це питання вже вирішено, кошти повернуто. Вже запропонували зробити на платній основі. От думаю, вивчаю цю тему, чи варто щось взагалі відключати? Сажу, егр, В60. Чи просто тюн зробити. Теоретично мені цього б і вистачило. Все інше буду намагатися вчасно замінювати і обслуговувати.
×
  • Создать...