Перейти к содержанию

Осцилограф для роботи з блоками на столі( ремонт перевірка)

alex beowulf

Рекомендуемые сообщения

Всіх вітаю, допоможіть вибрати осцилограф для ремонту діагностики Ебу , блоків комфорту та іншого на столі?

Как бы на столе осцил так себе помощник особенно в плане диагностики. Для ремонта иногда конечно нужен. Вы бы хоть какую конкретику обозначьте, тогда и помощь будет.

1 час назад, alex beowulf сказал:

Всіх вітаю, допоможіть вибрати осцилограф для ремонту діагностики Ебу , блоків комфорту та іншого на столі?

Ви краще зрозумійте, які у вас обмеження по ціні. Бо вибір великий. Мені в більшості випадків, для діагностики достатньо Fnirsi 1013d, його параметрів достатньо для відображення і can шини, і всіх можливих імпульсів, портативний, зручний, недорогий. Один мінус для мене - неможливість запису сигналу, щоб потім розгорнути і продивитись, але в більшості випадків можна обійтись і без цього. Дуже гарне співвідношення ціна-якість.

Ще згадав один мінус- в нього немає автовимкнення, і це відчутний мінус, бо в мене вже батарея дуже мало тримає, а це із-за того, що він автоматично не вимикається, і висмоктує батарею до останнього подиху, якщо забув вимкнути. Треба бути уважним

6 часов назад, RAZOR85 сказал:

Как бы на столе осцил так себе помощник особенно в плане диагностики. Для ремонта иногда конечно нужен. Вы бы хоть какую конкретику обозначьте, тогда и помощь будет.

З конкретикою трохи важко, поглядую в сторону Micsig SATO1004,

Постолограф є в хазяйстві.

Яка ситуація виходить, коли в тебе немає інструмента то наче він і не потрібен. Так було і з Постоловським, як тільки придбав доставався рідко, зараз для кожного другого авто підключаєш і за короткий проміжок часу визначаєш направлення куди копати.

В голові вже давно думка, що потрібен автономний з гарною дискретизацією.

19 минут назад, sashok21 сказал:

Может лучше взять анализатор сигнатур, а не осциллограф?

Аналізатор Фадос поки мрія, користуюсь приставкою до Постоловського працює як простий аналізатор. 

7 hours ago, gnoos said:

Ви краще зрозумійте, які у вас обмеження по ціні. Бо вибір великий. Мені в більшості випадків, для діагностики достатньо Fnirsi 1013d, його параметрів достатньо для відображення і can шини, і всіх можливих імпульсів, портативний, зручний, недорогий.

Только не Fnirsi 1013d, даю гарантию что вы его будете менять. Луче сразу по серезнее, Я сам присматриваюсь Launch приставку.

1 час назад, Litvinas сказал:

Только не Fnirsi 1013d, даю гарантию что вы его будете менять. Луче сразу по серезнее, Я сам присматриваюсь Launch приставку.

Я ним вже років 4 користуюсь, і поки не дуже поспішаю брати інший, бо вистачає в більшості випадків. Micsig ще класний апарат, але дорогуватий

1 минуту назад, gnoos сказал:

Я ним вже років 4 користуюсь, і поки не дуже поспішаю брати інший, бо вистачає в більшості випадків. Micsig ще класний апарат, але дорогуватий

Постоловський теж не дешево , та він себе оправдує на всі 100%

Фнірстік є 1 канальний щось вже більше лежить , дістаю по святам.

10 часов назад, alex beowulf сказал:

ремонту діагностики Ебу , блоків комфорту та іншого на столі?

Для чого на столі автономний осцил зі смугою 100МГц? Просто цікаво.

2 минуты назад, Malina сказал:

Для чого на столі автономний осцил зі смугою 100МГц? Просто цікаво.

Якщо вкладати фінанси то щоб не дарма. Тому що купити те що не потрібно завжди встигнеш, а щось достойне буде працювати і на всі випадки .

І не тільки на столі , а й на виїздну діагностику теж.

Тоді потрібно було зразу так і сформулювати питання, бо я хотів щось порадити, а тут вже і сказати після такого більше нічого. Беріть! Років на 50 такого вистачить.

😁

19 минут назад, Malina сказал:

Тоді потрібно було зразу так і сформулювати питання, бо я хотів щось порадити, а тут вже і сказати після такого більше нічого. Беріть! Років на 50 такого вистачить.

😁

Добре , а що хотіли порадити?

Можна щось на порядок нижче як варіант, бо чесно щось вже голова обертом від кількості в доступі апаратів.

На мою думку, для ремонту саме автомобільних ЕБУ на столі достатньо смуги до 10МГц, два канали і бажано логічний аналізатор на кілька каналів. Аналізатор, щоб можна було в реальному часі подивитися, наприклад на сигнали з процесора на форсунки, клапани, обмін даними по шинах між контролерами в самому ЕБУ тощо.

Зрозуміло, тоді дивитись в сторону не автономних приладів ,в від 220 вольт. Дякую 👍 

Чого і запитую в тих хто цим вже займається , яке обладнання краще. Тоді як варіант можна щось скромніше, та зробити упор на аналізатор.

8 часов назад, alex beowulf сказал:

Зрозуміло, тоді дивитись в сторону не автономних приладів ,в від 220 вольт. Дякую 👍 

Чого і запитую в тих хто цим вже займається , яке обладнання краще. Тоді як варіант можна щось скромніше, та зробити упор на аналізатор.

Може, якщо тільки на столі, то можна і стаціонарний на 220В, а якщо потрібно і в авто дивитися, то портатив з батареєю явно зручніше. Плюс портативного- зручність в використанні прямо в автомобілі (хоч під капотом, хоч в салоні, не треба переноски тягнути). Може прийдеться не тільки на столі працювати (це вам видніше). Плюс гальванічної розв'язки не потрібно (але при ремонті ебу це не актуально)

А чого частота така велика- щоб гарно було видно форму імпульсів, бо буває вони є, але криві, спотворені, якщо з гарним запасом смуга пропускання- то і не буде втрати в якості відображення

Наприклад, коли користувався мтпро4, то його смуги не вистачало для коректного відображення швидкісної can шини, тому брав fnirsi, чисто для видивляння can шини і її спотворень

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйте новый аккаунт в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти
  • Последние посетители   0 пользователей онлайн

• Ни одного зарегистрированного пользователя не просматривает данную страницу
  • Создать...