carworker 479 Опубликовано вчера в 12:39 Поделиться Опубликовано вчера в 12:39 Хто ганяє тачки мабуть знає що у Євросоюзі заборонено використовувати тачку № двигуна якої стерто або пошкоджено механічним способом. Крім випадків коли двигун має № але потрібна заміна двигуна. Двигун є запчастина і може бути БН. В Україні теж діє такий закон і як що виявляють стертий № за це кримінальна відповідальність. І тим не менш по Європі легально їздять тачки на яких № двигуна механічно стерто. Такі тачки ставлять на облік з відміткою "Двигун БН", продають на експорт. А українці, які при купівлі не уважно дивляться у євро папірці, та не замовляють експертизу вдома попадають у халепу. В Україні тачку зі стертим механічним способом № двигуна на облік поставити не реально. Більш того тачку вилучають і ставлять на штраф майдан. Навіть як що це зробили у Європі і є документи що у Європі така тачка знаходилась на обліку з позначкою № двигуна БН і навіть розмитнена українською митницею з позначкою № двигуна БН українське МВС вважає таку тачку кримінальною. І ось у мене виникло питання а як же мені на моєму старенькому Пежо Партнер 2013 року з пробігом майже 300 тис замінити двигун на контрактний без кримінала. В Україні юридично виникає патова ситуація. Як що я купую двигун на якому є № і встановлюю на автівку то повинен це зафіксувати у техпаспорті. То є автівка повинна пройти експертизу. Експерт виявляє що № двигуна перебитий або належить до іншої автівки котра під судом, кредитом або вкрадена. Це одразу кримінальна справа. Продавці таких номерних двигунів і гадки не мають або приховують історію. Варіант з Європи ще складніше. Особливо коли № стертий. І ось мені цікаво як роблять такі справи у Європі та в Україні. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
dan12349 29 Опубликовано вчера в 13:29 Поделиться Опубликовано вчера в 13:29 Это звучит как странный закон. Он должен применяться только к автомобилям моложе семи лет. После этого автомобиль ничего не стоит, кроме десяти долларов, которые у него стоят на утилизацию Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
carworker 479 Опубликовано вчера в 16:24 Автор Поделиться Опубликовано вчера в 16:24 Я десь чув шо у Євросоюзі як що у разі потреби заміни двигуна володар купує контрактний двигун то поліція після перевірки № сама стирає цей № і лише після цього власник встановлює двигун № БН на автівку та отримує відмітку у техпаспорті № двигуна БН. Може правда а може ні але логічно бо двигун це запчастина. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
dierus 802 Опубликовано вчера в 17:48 Поделиться Опубликовано вчера в 17:48 1 час назад, carworker сказал: Я десь чув шо у Євросоюзі як що у разі потреби заміни двигуна володар купує контрактний двигун то поліція після перевірки № сама стирає цей № і лише після цього власник встановлює двигун № БН на автівку та отримує відмітку у техпаспорті № двигуна БН. Може правда а може ні але логічно бо двигун це запчастина. 1) у нас ти маєш обов'язково проходити експрта при першій постановці на облік. 2) номер двигуна двиляться коли автос зараєстровано на фірму. Тобто, особисто я гоняю авто з США, але ставлю їх на тестя, тещу, жінку і жучку. В мене ніхто номер двигуна не дивиться. Якщо на контрору - всім приготуватися. Але то фігня, він має бути. пежо вантажний чи пас? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
viytik 110 Опубликовано вчера в 18:03 Поделиться Опубликовано вчера в 18:03 Хіба в техпаспорті вказують номер двигуна? Авто зареєстровано. Далі двигун запчастина. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
dierus 802 Опубликовано вчера в 18:27 Поделиться Опубликовано вчера в 18:27 24 минуты назад, viytik сказал: Хіба в техпаспорті вказують номер двигуна? Авто зареєстровано. Далі двигун запчастина. нові правила при першій постановці на облік, якщо авто на фірмі Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
carworker 479 Опубликовано вчера в 18:44 Автор Поделиться Опубликовано вчера в 18:44 13 минут назад, dierus сказал: 1) у нас ти маєш обов'язково проходити експрта при першій постановці на облік. пежо вантажний чи пас? У мене пасажир з двигуном Engine: 9HP. Я пригнав його з Німеччини у 2018 році. При першій постановці на облік експерт дивився № двигуна та фіксував це у базі. По закону як що я змінюю двигун потрібно це зафіксувати. Інакше, наприклад при продажу, як що покупець замовить експертизу і № по базі буде інший автівку заберуть на штраф майдан. Як що у мене не має офіційних документів на купівлю двигуна то це вже кримінал. Так. Двигун це запчастина але з № Кузов це теж запчастина з ВІН. Коли замінюєш ці запчастини на нові на них номерів нема. А як що застосовані то виникають проблеми. 5 минут назад, dierus сказал: нові правила при першій постановці на облік, якщо авто на фірмі Після розмитнення при першій постановці на облік буть то фірма або приватна особа експерт обов'язково доглядає № двигуна та заносить у базу разом з ВІН. Без цього автівку не поставлять на облік. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
dierus 802 Опубликовано вчера в 20:47 Поделиться Опубликовано вчера в 20:47 Короче, якщо питання що робить з машиною - шо хочете, ваше авто 2013 року ніхто до експерта не пожене. Можно хоч двійника робить. Я останнього ренжровера ставив на облік з лівим мотором - перегрів. Ніхто його номер не дивився, бо авто не на фірмі. Херак херак і документи. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
carworker 479 Опубликовано вчера в 21:45 Автор Поделиться Опубликовано вчера в 21:45 20 минут назад, dierus сказал: ваше авто 2013 року ніхто до експерта не пожене. Все може бути. Краще по закону все зробити. Зараз питання в іншому. Є дуже привабливі пропозиції за кордону. Наприклад двигун зі стертим № або з № але історія не відома або є № та дають якісь папірці. Як перевірити та узаконити в Україні такий двигун? Який орган влади це має робити не відомо. Навіть як що купувати в Україні перевірити № двигуна та видати легальний документ продавець не може. Тільки офіційний дилер може продати легальну запчастину. Чи я чогось не знаю. Цікавлять ваші думки та досвід шановні панове. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
Alex Redfield 3 Опубликовано 15 часов назад Поделиться Опубликовано 15 часов назад У нас двигун це запчастина така ж як ступічні підшипники, кпп і тд, яка не підлягає обов'язковій реєстрації. Все що перевіряє експерт це при наявності номера двигуна чи не знаходиться даний номер у розшуку по крадіжці авто і чи не був номер цілеспрямовано знищено. Якщо даний номер відсутній у базі розшуку то все ок. Не можна самовільно змінювати лише тип двигуна, об'єм та його потужність, для такої зміни потрібно пройти експертизу і перереєстрацію. Коли мені "експерт" сказав що номер двигуна знищено корозією при реєстрації авто все що я йому відповів "Ну і шо??", через пів години отримав номерний знак і техпаспорт. Тут ще багато залежить від бажання експерта "домахатись". Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
carworker 479 Опубликовано 1 час назад Автор Поделиться Опубликовано 1 час назад 13 часов назад, Alex Redfield сказал: Коли мені "експерт" сказав що номер двигуна знищено корозією при реєстрації авто все що я йому відповів "Ну і шо??", через пів години отримав номерний знак і техпаспорт. Тут ще багато залежить від бажання експерта "домахатись". Моя знайома 2 тижні тому пригнала з ЄС Лексус По паперцях ЄС № двигуна БН Розмитнила У декларації теж № БН Поіхала ставити на облік. Зараз цей Лексус на штраф майдані з вироком механічне пошкодження № двигуна. Відкрито кримінальне впровадження проти неї. Чекає судового рішення. Чоловік у ЗСУ. Виникає питання чому у ЄС можна № двигуна БН а в Україні не можна поставити автівку на облік де двигун № БН. У ЄС можна купити двигун № стертий та зробити відмітку № БН а в Україні не можна. Зрозуміло що і у ЄС і у нас автівки варують розбирають та продають на запчастини. І як що № двигуна стертий власник поцупленої автівки ні коли не докаже що це саме його двигун. Та ще такий терпіла може нарватися на штраф тому що не приняв заходів по захисту автівки проти угона. Мабуть тому у ЄС відносятся до № БН спокійно без зайвих рухів. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Поделиться
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать аккаунт
Зарегистрируйте новый аккаунт в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти