Перейти к содержанию

dudarchuk

Автомастер
  • Постов

    134
  • Зарегистрирован

  • Посещение

1 Подписчик

Информация о dudarchuk

  • День рождения 16.08.1962

Информация

  • Пол
    Мужчина
  • Город
    Шацк
  • Имя
    Валерий
  • Страна
    Ukraine

Посетители профиля

2 699 просмотров профиля

Достижения dudarchuk

Продвинутый пользователь

Продвинутый пользователь (3/3)

40

Репутация

  1. Що б не плодити теми запитаю тут. Може хтось пробував як LVSscan працює з мототехнікою? В мене не підключився до BMW R1200R, R27. Потрібно знати, проблема в сканері, чи в мото? Мотоцикл їздить, не працює ABS.
  2. Поддержка не значит клонирование. Не пробовали - не говорите. Нету, по крайней мере пока, в x-horse копирования 7935 чипов.
  3. Спасибо всем. Было у меня 2 часа. Сейчас уехал, скорее всего будут менять блок без меня. Я там буду месяца через два, если что удастся узнать, отпишусь. Тему пока прикрою.
  4. Здравствуйте. Кто может проверить прошивку на адекватность, хотя бы сток или тюн? Shrinter 906, 2012г, 2,2cdi, Delphi, с тахографом. HW: 6519020100 SW: 6519028100 VIN nr.: WDB9066131S694200 SW ver.: Spare: 6519019400 Engine: HW Ver.: SW upg.: 6519039014 Installation: CRD2-651-TMAB5D1 Жалобы на плохую тягу. На приборке горит чек, ошибок нет. Атмосферное давление -64 бар, датчик исправный. Sprinter213_2,2cdi_2012_delphi
  5. Вибачайте, що довго. Було багато машин, їздив ще в одне місто. Ця машина робилась потроху. Перевірив все - механіку, високовольтку, паливну, все в ідеалі. Відразу після заводки двигун працює рівно, після прогріву починаються гойдашки. Розуміння прийшло, коли механік, що збирав двигун, сказав, що вся проводка разом з блоком управління рік пролежала просто неба. Віддали блок в ремонт, і він там на столі теж почав так працювати. На цьому тему закриваю. Дякую всім, хто намагався допомогти.
  6. Ні, кислородники знизу, машина надворі, а сьогодні сніг і дощ. Попробуємо і з відключеними і з заміненим несправним, вже купили.
  7. Імпульси не при ділах. Знімав почергово розєми з першого і другого валів, робота не змінилась. Зняв синхру колінвала і розподільчого, зняв тест ефективності. Розуміння ситуації нема. По тесту Шульгіна так і є - пропуски по всіх циліндрах. F150_dprkv+dprv2.mt4F150_efekt2.mt4 Синхронізація співпадає з Роткі.
  8. Та з собою тільки два шнури і датчики тиску і розрідження. Імпульси на форсунки не пропадають, довжинна імпульса на хх 4 мс. Та з собою тільки два шнури і датчики тиску і розрідження. Імпульси на форсунки не пропадають, довжинна імпульса на хх 4 мс. Імпульси на катушки не пропадають, на хх три імпульси (багатоіскрове), із збільшенням оборотів переходить на два, потім на один імпульс. Механік, який збирав двигун, з "американцями" більше десяти років, каже що з двигуном все в порядку. До колінвала ще не доліз. Зняв синхру з двох розподільчих - збіг ідеальний. Є якісь незрозумілі імпульси на другому валу, весь час в одному місці, варто працювати в цьому напрямі? F150_dprv1+dprv2.mt4
  9. Точно нет. Это я такой момент поймал, который меня поставил в тупик. А так пропуски беспорядочные по всем цилиндрам. Сейчас с МТпро буду снимать.
  10. F-150, 2008 года, 5.4 л, V образная восьмерка, бензин. Неровная работа на устоявшихся режимах, беспорядочные пропуски по всем цилиндрам. Ремонтировался двигатель. долго. Был в дилера, проблему не нашли, сказали дело в проводке. Из ошибок только обрыв подогрева одного датчика кислорода. Продымил с пристрастием впуск, не нашел даже намека на подсос. От безисходности поменял форсунки на новые (я, можно так сказать, в командировке, проверить форсунки нет возможности), проблема не ушла. Катушки индивидуальные. Записал баланс мощности и ОФИГЕЛ. Никогда подобного не встречал. Поймал на одном из режимов. Цилиндры работают ЧЕРЕЗ ОДИН. Причем рабочие и нерабочие цилиндры меняются местами. И реально меняются, переход ощущается даже на слух. Как такое вообще возможно? HELP! Буду рад любому пинку. Выкладываю запись баланса с лаунча и скриншот.FORD_982691470360_Баланс мощности_20230307084021.x431
  11. Я не понял, вы чем ключ писали? При прописке ключа в Рено радиоканал активируется автоматически.
  12. На додачу. Зняв осцили зі справної антени. Нехай будуть тут. Синій - вхід антени, червоний - віхід. Коли ключ опізнаний проходить один пакет імпульсів. На другій осцилограмі спеціально поставив інший тип іммо. Іммобілайзер працює так, як при неопізнаному чипі - іде багато пакетів імпульсів. При цьому накачка є і вихідний сигнал антени також є. І в іммо немає ніяких помилок. Тепер точно все. megane_immo_in_out.bmp megane_immo_in_out_NOtypIMMO.bmp
  13. І все таки антена. Тільки забрав з пошти, підставив, і гадкиий кружечок погас. Всім дякую. Вважаю, що тема розкрита, всі дані є, тему закриваю.
  14. 2002 р. Чіп 4D(60) DST40. Іммо тип 2. Пробував змінити на тип 1 - результату не дало. Осцил не підключав, дивився світлодіодом. На 3-му піні - вхід антени - сигнал є, на 4-му - вихід антени сигналу нема. Зняв оцилограми червоний - 2 - живлення синій - 3 - вхід антени 4 - вихід антени - висячий 4,7 В 5 - масса megane_immo.bmp
  15. Ключ не злетів, немає накачки на антені. carworker, дякую за розпіновку. Виходить, є запрос від боді, немає відповіді від антени. Антена вже їде, буде ввечері. Ще цікаво, чи може антена не відповідати через іншу частоту?
×
×
  • Создать...